Orion, de la urina a 3 zei

Prin geamul ferestrei observă o constelație; o recunoscu și zâmbi: era centura Orion. Se gândi la tatăl ei. La acea vară, la mare, când îi spusese povestea lui Orion. Îi povestise că era un uriaș creat din urina a trei zei: Jupiter, Neptun și Mercur. (Ea râsese și se rostogolise pe nisip, ținându-se cu mâinile de burtă.) Spusese că într-o zi cei trei zei […] aflați în călătorie prin cine știe ce ținut, ceruseră găzduire unui țăran care trăia într-o cocioabă sărăcăcioasă. Țăranul îi luase drept niște călători obișnuiți și nu numai că-i găzduise, ci îi și ospătase cu mâncare și vin.
Atunci zeii îi spuseră cine erau și el, ca să-i cinstească, dădu fuga să sacrifice un taur. Ca să-l răsplătească, îi spuseseră că-i vor îndeplini o dorință, orice ar fi vrut, iar țăranul, după e se gândi puțin, le ceru un fiu: nevasta lui moartă de curând nu-i dăruise nici măcar unul.
Zeii îi porunciseră să aducă pielea taurului sacrificat și cu toții făcuseră pipi pe ea […] }i spuseseră țaranului să o îngroape în grădină și să nu o atingă timp de nouă luni. Când o scoase din pământ, după nouă luni, înfășurat în acea piele găsi un copil. Pe care l-a numit Orion, de la urină.

(Berlin, Fabio Geda & Marco Magnone, Editura Corint Junior)

Realizează o fotografie în perioada 6 – 30 mai 2016 în orașul tău prin care să surprinzi aspecte ale lumii din seria BERLIN și poți câștiga un aparat foto, carduri de memorie, precum și volumul 2 al seriei, care urmează a fi lansat la Bookfest. Detalii, aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s