Termeni din economia online (I)

Afacere online: utilizarea internetului sau a unui alt mijloc electrnic pentru a face afaceri. Cele mai cunoscute modele sunt B2C (Business-to-Consumer, atunci când producătorul se adresează consumatorului final) și B2B (Business-to-Business, atunci când afacerea se adresează altor afaceri).

Anoraknofobie: o frică exagerată, irațională de computere și internet. Derivă din cuvântul anorak, folosit altădată pentru a descrie o persoană cu tendințe obsesive, dar care a evoluat, desemnând acum oamenii obsedați de tehnologie.

Capital intelectual: materiale informaționale – cunoaștere, informații, drepturi de proprietate intelectuală, experiență – ce pot fi utilizate pentru a crea profit. În context economic, suma totală a cunoștințelor angajaților unei organizații, care creează avantaj competitiv.

Cărămizi și mortar: companii care utilizează metode tradiționale de vânzare și distribuire a produselor lor.

Choiceboards: sisteme interactive online care permit clienților proiectarea propriilor produse, utilizând un meniu cu opțiuni de caracteristici, prețuri și modalități de livrare.

Cluster geeking: procesul prin care fanii devotați ai oricărui lucru, de la serialul Dr. Who până la jocurile Lego, formează comunități online pentru a împărtăși informații și păreri cu privire la pasiunea lor comună.

Conținut lipicios: termenul se referă la faptul dacă o pagină web este suficient de interesantă pentru a prinde vizitatorii aflați în trecere. Până de curând, cele mai multe companii își concentrau eforturile online în a crește traficul pe paginile lor web. Acum însă, companiile își dau seama că accentul trebuie pus mai puțin pe atragerea vizitatorilor care intră pe site o singură dată și mai mult pe atragerea celor care rămân, revin sau le povestesc și altora despre site.

(Maeștrii afacerilor online, John Middleton, METEOR PRESS)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s