ReStart România la final

La final de an contul restartromania.ro este suspendat.
ReStart România nu mai e menționat ca proiect nici pe website-ul inițiatorului; numele-i mai apare prin arhivă, alături de alt proiect interesant, Map4Good (proiect-site inactiv și el sau care pare că încearcă să mai supraviețuiască pe-aici).
ReStart România a fost și va rămâne un proiect bun al Asociației TechSoup România.
A fost lansat în 2010, cu sprijin financiar de la Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și cu mulți alți susținători (Ambasada SUA, Microsoft România, Senior Interactive, Fundația Româno-Americană, Fundația Erste, GTS Telecom, Oracle Romania, Zitec, Webikon, Asociația Drupal Romania, Good Afternoon).
Pleiada de branduri se datorează faptului că Asociația TechSoup România este partener TechSoup, o organizație globală care ajută organizațiile cu tehnologie. Fondatorii și donatorii TechSoup sunt foarte mari și foarte mulți.
ReStart România a fost un fel de program de finanțare de proiecte care folosesc tehnologia informației pentru rezolvarea unor probleme sociale.
În 2013 au fost finanțate ultimele 3 proiecte online: lipsatratament.ro; orasultuturor.ro; sexulvsbarza.ro.
Din cele 3, Sexulvsbarza o duce cel mai bine (orasultuturor a dispărut de tot, iar pe lipsatratament pare că nu se întâmplă nimic); România Pozitivă are un articol clar despre cele 3 platforme.
TechSoup România mai implementează și alte proiecte interesante, inovative.
Școala Digitală pentru ONG-uri, finanțat prin Fondul ONG, este primul program online care sistematizează resurse despre utilizarea tehnologiei și a instrumentelor online în beneficiul organizațiilor neguvernamentale din România.
Educație Financiară pentru ONG-uri este un alt proiect online (finanțat de ING Bank); este prima platformă editorială pentru și despre financiarii din ONG-uri.
În cel mai recent articol, Raportul anual: 5 bune practici de la 6 ONG-uri, redactorul TechSoup România pledează pentru importanța publicării de către ONG-uri a raportului anual și oferă sfaturi utile despre cum ar trebui să arate un astfel de raport (un model de raport anual poate fi chiar cel al TechSoup România, din 2013).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s