Sexi_preoteasa

Arina, psiholog în vogă în high-life-ul capitalei și bloggeriță de succes, stătea nopți întregi pe Facebook, spre exasperarea părintelui Cuțitaru, preot iubit în parohia Sf. Patrick. Căsnicia lor, trecând demult pragul celor 20 de ani de miere, se situa undeva la granița dintre înțeleaptă iubire, prietenie, arțag și loialitate. Zburdălnicia preotesei tulburase adesea somnul pașnicului părinte, ba necăjit că Arina fumează în public, ba că sexi_preoteasa mai flirtează pe net cu urs_44, ori că mai mută subiectul pe canapea cu virtualul amic, ori cu zănatecul de Bubuici, polițist chipeș și la modă.
Într-o noapte, pe Fb, o bibliotecă din Oltenia i-l sugeră ca prieten pe Andy Tohăneanu. De obicei declina aceste sugestii de prieteșug cu necunoscuți, dar o intuiție ce nu prea dădea greș o avertiză că Andy era chiar el, marea iubire de la 16 ani. Acceptă prietenia fără a se lansa în conversații cu vechiul amic, Arina având câte o mare iubire și pe la 17 ani, alta la 18, vreo două simultane la 19, până la 20, când părintele Cuțitaru o dusese la altar. […]
Arina observă flatată că, în decurs de vreo 14 ore, Andy îi citise cu frenezie vreo 480 de postări de pe blog, din cele peste 550. Oare o mai iubea, măcar așa un pic?
Viața își urmă cursul, trăgând uneori cu ochiul în contul lui Andy, dar fără intenția de-al aborda. De altfel, o tipă miștocuță, dar cu o tușă ușor stridentă, era foarte prezentă cu like-uri pe wall-ul lui. Antrenată în meserie să observe tot, Arina constată într-o zi că Andy și-a șters contul. O abordă pe micuța ce-i dădea târcoale lui Andi, să afle dacă lucrurile sunt Ok. Din experiența ei de psiholoagă, oamenii își șterg conturile cu un motiv temeinic și nu tocmai fericit.
Răspunsul veni cu întârziere, Andy era aproximativ în regulă. Mai exact, deprimat, dar în viață. Câteva zile mai târziu, contul se reactivă.
Poate cea mai utilă parte a FB-ului este că îți semnalează zilele prietenilor.
Astfel, de ziua lui Andy îi postă obișnuitele urări și-o melodie din foarte scurtul lor trecut comun.
-Îți mulțumesc că te-ai interesat de mine! Dacă nu întrebai tu, probabil că nu mai reactivam contul niciodată! – răspunse Andy. […]

(Dragoste și ciocolată, Doina Popescu-Brăila, Editura Torent Press)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s