Cum a făcut grupul editorial ALL un proiect de responsabilitate socială cu 744 de cumpărători de carte + 744 de studenți + donații

Cartea în așteptare este un proiect de responsabilitate socială al editurii ALL, lansat în cadrul celor două târguri de carte importante, Bookfest și Gaudeamus.

În loc să anunți publicul că la cele două târguri vei oferi cărțile, anumite cărți, la jumătate de preț (toate editurile fac asta), identifici un grup țintă potrivit, elevii și studenții, îi scoți nevoia de lectură și lipsa de bani în față și-apoi faci într-un fel să oferi pâinea și cuțitul publicului. Publicul consumator hotărăște dacă tinerii merită aceste cărți reduse și numărul lor.

Faci un stand separat numit Cartea în așteptare, lansezi clar și limpede regulamentul (cumperi cartea la jumătate de preț, o lași în raft, iar tânărul o ia pe baza carnetului de elev, student).

Mai pui o cireașă apoi, cărțile rămase la finalul târgului sunt donate bibliotecii Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din București. Și ei au nevoie de cărți, chiar dacă sunt poate mai înstăriți decât alți elevi (cireașa nu-i chiar coaptă).

Desigur, ai nevoie de media și alți parteneri. Ți-i iei, poți să le dai cărți la schimb:  Rock FMbookblog.roRevista LZR, iar Cristian (Chinezu) este chiar un blogger neobosit în acțiuni de promovare a proiectelor de responsabilitate socială (Chapeau!).

Deci, ce-ai făcut în final? Ai vândut 744 de cărți (la jumătate, ca și celelalte edituri), implicând comunitatea pentru comunitate. Se poate numi crowdsourcing, iar tu o numești campanie socială și culturală.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s