A merge sau a nu merge la vot

A merge sau nu la vot nu este deloc o dilema. Daca niciunul dintre cei doi candidati nu-ti e pe plac, nu te duci la vot. Daca crezi ca unul dintre cei doi merita votat, atunci il votezi.

In jurul nostru auzim: eu nu votez in ruptul capului cu Geoana, PSD, baroni etc. Dar nici nu pot sa nu ma duc la vot. Nici Basescu nu-i ok. Dar dintre doua rele votez pentru cel mai mic rau.

Sau: eu nu mai votez cu Basescu. Uita-te cat de tensionata e scena politica. Chiar daca parca nu as vota 100% cu Geoana, ma duc la vot si votez cu el. E o alianta in interes national, e un premier mai detasat de cele politice.

In ambele cazuri, te duci la vot pentru a vota pentru unul dintre candidati, ca fiind mai putin rau decat celalalt rau. Pentru tine niciunul nu e ce vrei. Si totusi te duci la vot pentru a da girul unuia dintre cei doi. Daca nu te-ai duce, ai putea fi acuzat de lipsa de cetatenie. Trebuie sa votezi.

Nu e lipsa de cetatenie, e un compromis.

A nu merge la vot, daca nu crezi in niciunul dintre cei doi, Basescu sau Geoana, e o optiune (chiar politica s-ar putea spune) mai buna decat daca ai vota cu raul cel mai mic. Raul nu trebuie ales.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s