Coniacul Unirea sau oameni şi oameni

Scriitorul, editorul, ziaristul Radu Paraschivescu, cunoscut pentru tema predilectă, anti-mârlănismul, semnează azi în Evenimentul zilei articolul Mârlănie la pahar.
Omul spune, printre altele:
Insistenţi până la nevroză, unii copywriteri încearcă să obişnuiască publicul cu o scorneală neghioabă: că băutura se împacă bine doar cu prostul gust, mitocănia şi penumbra corticală. Că nu poţi bea un pahar fără să devii grobian. Refrenul-alibi al acestor autori de reclame e ştiut şi răsştiut: trebuie să mergem spre marele public şi să vorbim pe limba lui. Limba trasului de şireturi, a bătutului pe burtă. E singura cheie capabilă să deschidă uşa succesului şi să atragă vânzări fulminante.
(…)
Nu cumva avem de-a face cu o măsluire identitară care, la adăpostul glumiţei, inculcă ideea că suntem o naţie de neamuri proaste?

De ce crede Radu Paraschivescu că reclama la coniacul Unirea se adresează marelui public?

Un gând despre “Coniacul Unirea sau oameni şi oameni

  1. un articol de bun simt si in acelasi timp de simt bun ca de altfel toate scrierile dvs. Sunteti autorul ce produce o lectura extrem de placuta si ma refer aici nu numai la articolele din presa cat si la cartile publicate din care am citit doua si o sa mai caut si altele. FELICITARI !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s