Misterele Sfinxului

Eroziunea Sfinxului a declansat o controversa majora in ultimii ani (…) Studiul eroziunii trupului si a incintei Sfinxului a fost pornit de exceptionalul cercetator american John Anthony West, care se baza pe observatiile originare facute de R.A. Schwaller de Lubicz la mijlocul secolului XX (…) West a remarcat in cartile lui Schwaller de Lubicz observatia ca eroziunea avansata a trupului Sfinxului nu era cauzata de sablare, ci de apa (…)

Dupa mai multe incercari de a gasi un geolog care sa studieze eroziunea, West a trezit interesul dr. Robert Schoch, de la Boston University. Din analiza facuta formelor de eroziune, Schoch a tras conlcuzia ca ele sunt, intr-adevar, opera apei, a apei de ploaie. Cercetarile sale au fost confirmate si de alti geologi (…)

Cum climatologii pot calcul exact perioadele ploioase din trecut, asta ne ajuta sa datam, chiar sa redatam Sfinxul. Pe baza gradului de alterare, Schoch a ajuns la concluzia ca roca ce alcatuieste trupul Sfinxului a fost expusa la eroziune intre 7000 si 5000 i.Hr. Ceea ce, desigur, face Sfinxul mult mai batran decat afirma marea majoritate a egiptologilor (…) Schoch stabilise ca eroziunea era perfect compatibila cu ploile din acea perioada, scriind in 1995 ca studiul realizat l-a dus la concluzia ca „cele mai vechi portiuni ale statuii pot fi datate intre 7000 si 5000 i.Hr. (…) Graham Hancock, preluand si el lucrarile lui Schoch, scrie in Fingerprints of the Gods: „Intr-adevar, doua sau trei mii de ani inainte si o mie dupa 10500 i.Hr. a plouat, a plouat, a plouat”. Aceasta afrimatie a devenit sfanta pentru noua egiptologie (…)

Intre 7000 si 5000 i.Hr. climatul din Egipt era foarte umed. Pe urma, dupa 5000 i.Hr., nivelul anual al precipitatiilor a inceput sa scada pana cand, la scurt timp dupa 2500 i.Hr. s-a stabilizat la nivelul de azi. Cota de inundatie a Nilului a scazut dramatic intre 3100 si 2700 i.Hr., iar aceasta poate fi adevaratul motiv al aparitiei ciivilizatiei egiptene, deoarece mai inainte revarsarea Nilului era mult prea ampla pentru a permite existenta unei civilizatii in Vale (…)

(Lynn Picknett & Clive Prince, Conspiratia Stargate, Editura RAO)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s