Misterele Platoului Giseh

Nimeni nu cunoaste cum a fost construita [Marea Piramida de la Giseh], desi multi pretind ca ar sti asta (…) Ridicata din peste 2,5 milioane de blocuri din calcar, fiecare cu o greutate medie de 2,5 tone, aceasta imensa structura acopera o suprafata de apropape 4,5 hectare, avand un perimetru de aproape un kilometru. Are 147 metri inaltime (…) Marea Pirmaida este orientata catre punctele cardinale cu o uluitoare precizie – absolut inutila din punct de vedere estetic. (Exista o eroare de 12 centimetri pe aliniamentul nord-sud si una de 5 centimetri de la est la vest) (…)

Peste tot in complexul Giseh merita atentie si alte exemple mai putin faimoase al artei constructorilor. Cei mai multi turisti viziteaza doar in treacat (…) Templul din Vale (…) aflat in partea sudica a Sfinxului. Blocurile de calcar depasesc in dimensiune chiar si pe cele utilizate in construirea Marii Piramide, unele atingand 200 de tone si masurand 9 metri in lungime. (Aceste blocuri au fost extrase din jurul Sfinxului). Peretii interiori si coloanele patrate verticale sunt din granit si au tot 200 de tone. Dar de abia in anii 1970, macaralele au reusit sa ridice o greutate de 100 de tone (…)

Ni s-a spus ca Marea Piramida, la fel ca tovarasele ei de la Giseh, la fel ca toate celelalte piramide, a fost construita ca mormant al faraonului (…) Din nefericire, asa cum s-a vazut in toate piramidele, nu s-a gasit nici o dovada a vreunui mormant uman. Se poate argumenta ca din cauza jefuitorilor de morminte, asa cum le place unora sa spuna, dar chiar si in piramida neterminata de la Saqqara, atribuita lui Sekhemket, sarcofagul descoperit intact si sigilat s-a dovedit a fi gol. Si (…) nici un semn legat de inmormantarea unui om nu a fost descoperit vreodata (…)

S-au gasit (…) exemple de sfredelire de mare precizie pe platoul Giseh (…) In mai multe locuri, pietrarii au sapat gauri perfect rotunde in coloanele de granit, uneori adanci de 30 de centimetri, iar ele sunt perfect rotunde si au exact acelasi diametru. Arheologii si egiptologii neaga vehement ca anticii aveau unelte precum strungurile si masinile de gaurit, pe motiv ca nu s-a gasit niciodata vreo ramasita a acestora (…) Cristopher Dunn, expert american in proiectarea si producerea uneltelor (…) a propus teza ca egiptenii utilizau o foreza cu ultrasunete, pe frecvente foarte inalte (…)

Aceste teorii fac cativa pasi catre rezolvarea modului in care egiptenii erau capabili sa taie blocurile masive de granit ca pe unt, cu o precizie greu de atins sau uneori imposibil de realizat azi de catre noi (…)

(Conspiratia Stargate, Lynn Picknett & Clive Prince, Editura RAO, editia originala a aparut in 1999)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s