comentariu 1

Sa mori din dragoste de sare!

Fiecare francez consuma in medie 4 kg de sare pe an, adica o cantitate dubla fata de doza maxima fixata de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Din aceste 4 kg, 80% provin din alimente produse de industria agroalimentara.

Un bol de cereale contine tot atata sare cat un bol cu apa de mare. O punga de chipsuri contine cat trei.

Pierre Meneton este cercetator la Institutul National pentru Sanatate si Cercetare Medicala.

In 2001, intr-un interviu acordat revistei Le Point, Pierre Meneton a comunicat cateva informatii:

1. Majoritatea studiilor stiintifice de care dispunem in prezent arata ca excesul de clorura de sodiu provoaca in fiecare an in Franta cel putin 75.000 de accidente cardiovasculare, dintre care 25.000 sunt mortale.  

2. Intr-o tara ca Franta, o diminuare cu 30% a cantitatii de sare ar duce la o pierdere de 40 de miliarde de franci pe an in domeniul agroalimentar.

(Chloe Delaume, Locuiesc in televizor, Editura ART)

Anunțuri

1 coment pană acum

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s